plny-hrniec_transparent_negativ.png

RÝCHLA kefírová bábovka ĽAHKÁ ako dych: Toto je môj najobľúbenejší HRNČEKOVÝ recept!

Táto bábovka z kefírového cesta je najjemnejšia, akú som kedy skúsila.

Jej prírpava je úplne jednoduchá a stačí vám na ňu len jeden hrnček (ja som používala hrnček s objemom 250 ml) a pár surovín. 

 

Potrebujeme:

1 hrnček kefíru (kyslého mlieka, cmar)

1 hrnček práškového cukru

1 vanilkový cukor

1/2 hrnčeka oleja

1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky

2 vajcia

3/4 prášku do pečiva

1 vrchovatá lyžica kakaového prášku

Voliteľné:

 

 

Kúsky čokolády

Postrúhaná tyčinka Margot

Granko

Sušené hrozienka

Prípadne iné sušené ovocie

Poznámka:

Ja som použila menšiu bábovkoú formu

Postup:

 

 

V kefíre rozmiešame cukor.

Pridáme aj olej a vajcia.

Dobre vymiešame, aby nám vznikla jednotná hmota.

 

 

Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Vymiešame hladké cesto.

Ak v ňom vzniknú hrudky, môžeme ich rozšľahať ručným elektrickým šľahačom.

 

 

Menšiu polovicu cesta odlejeme.

Vmiešame doň kakao.

 

 

Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou.

Potom striedavo lejeme obe cestá.

 

 

Pomocou špajle môžeme urobiť na vrchu cesta ornamenty.

Pečieme pri 180 ° C 50 – 60 minút (skúšame špajdľou).

 

 

Ak chcete, môžete do cesta pridať ďalšie prísady.

Výbrná je napríklad postrúhaná tyčinka margot (namiesto kakaa), prípadne hrozienka, čokoládové kúsky…

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes