plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadne éčka, fantastická chuť: Keď raz ochutnáte túto domácu pochúťku, na salámy v obchode už ani nepozriete!

Úžasný spôsob ako si doma vyrobiť delikátnu jemnú kuraciu salámu plnú chuti a bez zbytočných éčok. Ak máte možnosť zohnať si kurča z domáceho chovu, tak bude absolútne bezkonkurenčná! Je zdravšia a jemnejšia ako z obchodu, chuťovo podobná domácej paštéte. Na jej výrobu nepotrebujete žiadne špeciálne kuchynské vybavenie. Postačí vám aj plastová fľaša.

Potrebujeme:

Kuracie prsia 430 g
Kuracie stehno bez kože a kostí 300 g
Kurací vývar 350 g
Cibuľa 1 ks
Bobkový list 2 ks
Celé čierne korenie 5-7 ks.
Strúčiky cesnaku (10 g)
Soľ 1 lyžička
Mleté čierny korenie 0,3 lyžičky
Muškátový orech mletý 0,4 lyžičky (na špičku čajovej lyžičky)
Želatína 15 g
Šťava z červenej repy 1 polievková lyžica

Postup:

Kuracie mäso dáme variť do vody (kuracie prsia pravdepodobne bude treba povariť dlhšie). Pridáme korenie, bobkový list, cibuľu a necháme povariť asi 30 minút.

Potom mäso nakrájame na drobnejšie kúsky, pridáme pretlačený cesnak, koreniny, soľ, šťavu z červenej repy a želatínu, ktorú sme si nechali napučať a následne rozpustili vo vývare.

Pripravíme si plastovú fľašu. Odrežeme hrdlo a dovnútra naplníme rozmixovanú hmotu.

Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Nakrájame na kolieska a podávame napríklad s pečivom.

 

Najlepšie recepty na dnes