plny-hrniec_transparent_negativ.png

RÝCHLY RECEPT: Domáca čokoláda len z 5 lyžíc kakaa, 2 lyžíc cukru, 50 g masla a 125 ml mlieka!

Chcem sa s vam podeliť o výborný domáci recept na čokoládu, ktorý mám od svojej kolegyne.

Čokoláda je hladká, hebká a fantasticky chutná.

U nás doma ju zbožňujú deti aj dospeláci a jej príprava u nemôže byť jednoduchšia.

A na rozdiel od kupovanej čokolády neobsahuje žiadnu chémiu ani konzervačné prísady,

Potrebujeme:

5 lyžíc kakaa

2 lyžice kr. cukru

50 g masla

125 ml mlieka

Postup:

Na začiatok zohrejeme mlieko v miske.

V samostatnej miske zmiešame cukor s kakaovým práškom.

Nasypeme zmes do horúceho mlieka.

Pridáme rozpustené maslo a dobre premiešame.

Varíme na miernom ohni, kým nezískame hustý a homogénny krém.

Hotovo, ostáva už jediné.

Na záver nalejeme čokoládu do foriem a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

Potom len nakrájame a môžeme podávať.

Čokoláda je výborná aj sama o sebe alebo ako súčasť iných dezertov.

Určite ju skúste.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes