Chcem sa s vam podeliť o výborný domáci recept na čokoládu, ktorý mám od svojej kolegyne.
Čokoláda je hladká, hebká a fantasticky chutná.
U nás doma ju zbožňujú deti aj dospeláci a jej príprava u nemôže byť jednoduchšia.
A na rozdiel od kupovanej čokolády neobsahuje žiadnu chémiu ani konzervačné prísady,
Potrebujeme:
5 lyžíc kakaa
2 lyžice kr. cukru
50 g masla
125 ml mlieka
Postup:
Na začiatok zohrejeme mlieko v miske.
V samostatnej miske zmiešame cukor s kakaovým práškom.
Nasypeme zmes do horúceho mlieka.
Pridáme rozpustené maslo a dobre premiešame.
Varíme na miernom ohni, kým nezískame hustý a homogénny krém.
Hotovo, ostáva už jediné.
Na záver nalejeme čokoládu do foriem a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Potom len nakrájame a môžeme podávať.
Čokoláda je výborná aj sama o sebe alebo ako súčasť iných dezertov.
Určite ju skúste.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)