plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchla cuketová torta podľa môjho receptu

Skvelé pohostenie pre vašich hostí, alebo jednoducho chutná a originálna večera. Vyskúšajte slanú tortu z cukety a jogurtovo-cesnakovej náplne! :-)

Na rodinnej oslave bolo sladkých dobrôt až nad hlavu, preto som sa rozhodla, že si vymyslím slanú tortu podľa vlastného receptu. Pripravila cuketovú tortu s jogurtovo-cesnakovou náplňou a verte či nie, zaprášilo sa po nej omnoho rýchlejšie, ako po sladkých dobrotách. Odvtedy ju pripravujem pravidelne.

Potrebujeme:

1 kg cukety

5 vajec

1 šálku (250 ml) hladkej špaldovej múky (môžete nahradiť celozrnnou)

300 g paradajok

350 g bieleho jogurtu

10 g pretlačeného cesnaku

10 g zelenej cibuľky nakrájanej nadrobno

150 g strúhaného syra

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme, očistíme a nastrúhame. Necháme chvíľu odstáť a potom vytlačíme prebytočnú šťavu.

Pridáme 5 vajec, soľ, čierne mleté korenie a dobre premiešame. Potom pridáme múku a vypracujeme jednodtné cesto, ktoré by malo mať konzistenciu ako cesto na lievance.

Na panvici zahrejem olej a vyprážame na ňom jednotlivé placky – tie poslúžia ako pláty na našej slanej torte. Placky vyprážame z oboch strán dozlatista (ja som použila panvicu s priemerom 22 cm a vyšlo mi 7 placiek).

SGm1CWzPlBw

Kým sa placky smažia, pripravíme si náplň. Paradajky nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame jogurt s pretlačeným cesnakom a dochutíme soľou a korením. Do jogurtového krému môžete pridať korenie a bylinky podľa svojej chuti.

Potom začneme vrstviť tortu. Na cuketovú placku nanesieme krém, uložíme plátky paradajok, posypeme syrom a zelenou cibuľkou a prikryjeme ďalšou plackou. Takto pokračujeme, až kým neminieme všetky prísady.

IU3ZSzLOvl0

Pc7D7scLeok

mJ8t11ydlNU

Nakoniec môžeme ozdobiť zvyšným krémom. Servírujeme ako klasickú tortu.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes