plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci zháňajú recept na túto CUKETU s cesnakom: Rýchle a fantastické OBČERSTVENIE, robím ju takto celé leto!

Vynikajúci recept z cukety, ktorý je vynikajúci ako príloha, alebo ľahké občerstvenie.

Vynikajúci recept z cukety, ktorý je vynikajúci ako príloha, alebo ľahké občerstvenie.

 

 

Recept na španielsku cuketu sme našli na Frische Rezepte

Potrebujeme:

2 cukety.

6 strúčikov cesnaku

Kôpor

Petržlen

Soľ

Čierne mleté korenie

Zmes sušenej papriky

Olivový olej 35ml

Voliteľné:

Syr

Postup:

Zeleninu si najskôr umyjeme, netreba ani šúpať.

Cuketu si nakrájame na krúžky hrubé 1,5 cm.

 

 

Osolíme.

Necháme vypotiť 30 minút, ideálne na sitku.

Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak.

 

 

Nakrájame si petržlenovú vňať a kôpor.

Všetko spolu zmiešame.

 

 

Cuketu po 30 minútach rozložíme na papierovú utierku.

Zakryjeme papierovou utierkou.

Vlhkosť musí byť úplne absorbovaná!

 

 

Ochutíme zmesou papriky.

Na panvici zahrejeme olivový olej.

 

 

Uložíme plátky cukety v jednej vrstve.

Smažíme 20-30 sekúnd z každej strany (dozlatista).

 

 

Osmaženú cuketu položíme na papierovú utierku.

Stlmíme plameň.

Pridáme 1 lyžicu olivového oleja.

 

 

Orestujeme aj zmes cesnaku a byliniek.

Navrstvíme na cuketu a podávame teplé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes