Rýchla belgická čokoládová pena

19

Čokoládové dezerty sú vynikajúcou voľbou pri akejkoľvek príležitosti. Dnes vám prinášam môj obľúbený recept na nadýchanú čokoládovú penu, ktorá vás prenesie do útulnej belgickej čokoládovne.

Potrebujeme (na 4 porcie):

200 g smotany na šľahanie

200 g mliečnej čokolády

Bielka z dvoch vajec

4 lyžice krupicového cukru

Jahody (príp. čokoládové hoblinky na ozdobenie)

Postup:

Čokoládu si nakrájame nadrobno. Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu. Miešame, kým nevznikne hladká hmota. Necháme vychladnúť cca 10 minút.

Medzitým si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh po lyžičkách opatrne vmiešavame do čokoládového krému tak aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Penu preložíme do 4 pohárov a dáme na cca 20 minút do chladničky.

Servírujeme s jahodami alebo čokoládovými hoblinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár