Príprava tejto cuketovej polievky podľa receptu z youtube je veľmi jednoduchá a polievka chutí skvele.
Milujú ju aj deti!
Potrebujeme:
2 cibule
1 mrkvu
zeler
3 – 4 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
soľ podľa chuti
1 l vody
slnečnicový olej
3 – 4 zemiaky
3 cukety
bagetu na prípravu krutónov
olivový olej na pokvapkanie bagety
nastrúhaný parmezán na posypanie
Postup:
Cibuľu, zeler aj mrkvu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Očistíme si aj 2 – 3 strúčiky cesnaku.
Nakrájame na plátky.
Všetko vložíme do hrnca spolu s petržlenovou vňaťou, osolíme, zalejeme vodou.
Dáme variť na sporák asi na 30 – 40 minút.
Kým sa nám varí vývar, spracujeme si ostatné suroviny na polievku.
Na panvicu si nalejeme trochu oleja.
Osmažíme na ňom prelisovaný cesnak (1 – 2 strúčiky).
Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré pridáme na panvicu k cibuli.
Cuketu si umyjeme, konce odrežeme.
Nakrájame si ju na menšie kúsky.
Takisto vložíme do panvice, osolíme a premiešame.
Podusíme pod pokrievkou asi 5 minút.
Medzitým si nakrájame bagetu na menšie kúsky.
Vložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 10 minút pri teplote 200 °C.
Zmäknutú cuketu si teraz preložíme do čistého hrnca.
Zalejeme precedeným vývarom zo zeleniny.
Rozmixujeme tyčovým mixérom.
Hotovo.
Polievku naložíme do tanierov, posypeme upečenými krutónmi, nastrúhaným parmezánom.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: