plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na fantastickú cuketovú polievku si určite odložte: Je veľmi chutná a zdravá!

Príprava tejto cuketovej polievky podľa receptu z youtube je veľmi jednoduchá a polievka chutí skvele.

Milujú ju aj deti!

 

 

Potrebujeme:

2 cibule

1 mrkvu

zeler

3 – 4 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

soľ podľa chuti

1 l vody

slnečnicový olej

3 – 4 zemiaky

3 cukety

bagetu na prípravu krutónov

olivový olej na pokvapkanie bagety

nastrúhaný parmezán na posypanie

Postup:

 

 

Cibuľu, zeler aj mrkvu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Očistíme si aj 2 – 3 strúčiky cesnaku.

Nakrájame na plátky.

 

 

Všetko vložíme do hrnca spolu s petržlenovou vňaťou, osolíme, zalejeme vodou.

Dáme variť na sporák asi na 30 – 40 minút. 

 

 

Kým sa nám varí vývar, spracujeme si ostatné suroviny na polievku. 

Na panvicu si nalejeme trochu oleja.

Osmažíme na ňom prelisovaný cesnak (1 – 2 strúčiky).

Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme. 

Zemiaky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré pridáme na panvicu k cibuli.

 

 

Cuketu si umyjeme, konce odrežeme.

Nakrájame si ju na menšie kúsky.

Takisto vložíme do panvice, osolíme a premiešame.

Podusíme pod pokrievkou asi 5 minút. 

 

 

Medzitým si nakrájame bagetu na menšie kúsky.

Vložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 10 minút pri teplote 200 °C.

 

 

Zmäknutú cuketu si teraz preložíme do čistého hrnca.

Zalejeme precedeným vývarom zo zeleniny.

Rozmixujeme tyčovým mixérom. 

 

 

Hotovo.

Polievku naložíme do tanierov, posypeme upečenými krutónmi, nastrúhaným parmezánom.

Môžeme servírovať. 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes