Úžasný nápad na pohostenie pre návštevu: Návod ako premeniť salámu a šunku na najkrajšiu ozdobu slávnostného stola!

Máme pre vás niekoľko úžasných inšpirácií ako naaranžovať obľúbené mäsové produkty ako sú saláma, šunka, klobása či slaninka a vytvoriť kreácie ako profesionálny food stylista.

Zvlášť úchvatná je dekoratérska finta s pohárom na víno a kolieskami salámy, s ktorou vytvoríte krásne a chutné ruže na slávnostný silvestrovský stôl doslova za minútku.

Ukážeme vám, ako na to!

Salámová ruža z pohára!

 

 

...

Naše studené pohostenie sme ukončili tvorbou salámových ruží pomocou pohára na víno alebo sekt.

Ide o fantastický zlepšovák, ktorý vám umožní vytvoriť krásnu chutnú dekoráciu za minútku.

Základom je zvoliť si kvalitnú salámu nakrájanú na tenké kolieska a pohár s priemerom podľa toho, akú veľkú chceme ružu mať.

Čím väčší priemer pohára, tým väčšia bude výsledná ruža.

Čo sme použili:

Suché salámy

Ďalej:

Poháre s rôznym priemerom (na víno a na sekt)

Postup:

Začneme s tým, že na okraj pohára ukladáme kolieska salámy tak, aby sa prekrývali.

 

 

Keď dokončíme prvú vrstvu, pokračujeme druhou vrstvou. Týmto spôsobom vytvárame „okvetné lístky“ našej salámovej ruže.

 

Teraz stačí len pohár obrátiť a ružu opatrne zložiť z pohára. Úžasný nápad, však?

 

 

Prvá ruža je pripravená!

 

 

Teraz si pripravíme ružu s menším priemerom, použijeme pohár na sekt.

Postupujeme rovnako, ako v prípade prvej ruže.

 

 

Obrátime a ružu opatrne zložíme.

 

 

Prvé dve ruže sú hotové.

 

 

Podľa odtieňa salámy a priemeru pohára môžete takýmto spôsobom vytvoriť pestrú salámovú kyticu ruží.

 

 

Výsledok – chutná a pestrá kytica:

 

 

 

Salámová roláda

 

Na začiatok sme si zvolili originálnu salámovú roládu, ktorá je perfektnou alternatívou k studeným obloženým chlebíčkom. Chutí aj vyzerá vynikajúco a jej príprava je prekvapivo jednoduchá.

Čo sme použili:

Šunka

Saláma

Smotanový syr ochutený nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou

Toastový chlieb

Postup:

Na fóliu uložíme kolieska salámy Toreador tak, aby sa čiastočne prekrývali.

 

Toastový chlieb zbavíme okrajov, uložíme tak, aby sa plátky čiastočne prekrývali a rozvaľkáme pomocou kuchynského valčeka.

Na kolieska salámy natrieme smotanový syr.

Rozotrieme a uložíme plát z toastového chlebíka.

Opäť natrieme tenkou vrstvou syra, uložíme plátky šunky a opäť natrieme smotanovým syrom.

Pevne zrolujeme pomocou fólie a odložíme do chladničky.

Asi po hodine vyberieme a jednoducho nakrájame na plátky.

Jednoduchá klobásová rolka

Poctivá klobása neodmysliteľne patrí k veľkonočným sviatkom.

My sme sa však rozhodli, že ju na náš slávnostný stôl naservírujeme v originálnom prevedení v podobe chutnej mäsovej mini-rolky.

Čo sme použili:

Klobása

Šunka

Voliteľné:

Plátkový syr

Smotanový syr

Postup:

Postup je veľmi jednoduchý. Klobásu jednoducho zabalíme so šunky, upevníme pomocou potravinárskej fólie a odložíme do chladničky.

Následne nakrájame na kolieska.

Ak chcete, aby rolka lepšie držala, plátok šunky môžete natrieť tenkou vrstvou smotanového syra. Ak chcete rolku ozvláštniť o novú chuť, môžete pridať napríklad plátkový syr.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn