Rozpadnutý slivkový koláč podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog – je to stará klasika, ktorá sa pripravuje len zo sliviek a maslovej drobenky.
Žiadne cesto a predsa je tento koláč výborný.
Recept robíme už pár desaťročí, máme ho ešte zo starej ruskej kuchárskej knihy, ktorú sme mali ešte kedysi v škole pri praktickom vyučovaní.
Ja mám už po 60-tke, takže nejaký ten piatok to už bude. :-)
Možno ho poznáte aj pod iným názvom, my ho však nevoláme inak, ako ruský koláč.
Potrebujeme:
100 g hl. múky
50 g masla
50 g práškového cukru
1/3 lyžičky škorice
Pár kvapiek rumu podľa chuti
600 g polených sliviek bez kôstky
Postup:
Rúra nastavíme na 200 stupňov.
Slivky umyjeme.
Rozpolíme a zbavíme kôstky.
Slivky navrstvíme do misy vymazanej olejom.
Pripravíme si drobenku:
V miske zmiešame múku, mäkké maslo, cukor a škoricu.
Urobíme drobivú zmes.
Drobenku navrstvíme na slivky.
Rozložíme po celom povrchu.
Pečieme v rúre 25 minút.
Koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)