Ruský slivkový koláč bez roboty: Žiadne cesto, slivky len dáte do misy a zasypete – neuveríte, aká je to dobrota!

Rozpadnutý slivkový koláč podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog – je to stará klasika, ktorá sa pripravuje len zo sliviek a maslovej drobenky.

 

 

Žiadne cesto a predsa je tento koláč výborný.

Recept robíme už pár desaťročí, máme ho ešte zo starej ruskej kuchárskej knihy, ktorú sme mali ešte kedysi v škole pri praktickom vyučovaní.

...

 

 

Ja mám už po 60-tke, takže nejaký ten piatok to už bude. :-)

Možno ho poznáte aj pod iným názvom, my ho však nevoláme inak, ako ruský koláč.

 

Potrebujeme:

100 g hl. múky

50 g masla

50 g práškového cukru

1/3 lyžičky škorice

Pár kvapiek rumu podľa chuti

600 g polených sliviek bez kôstky

Postup:

 

 

Rúra nastavíme na 200 stupňov.

Slivky umyjeme.

Rozpolíme a zbavíme kôstky.

 

 

Slivky navrstvíme do misy vymazanej olejom.

Pripravíme si drobenku:

 

 

V miske zmiešame múku, mäkké maslo, cukor a škoricu.

Urobíme drobivú zmes.

 

 

Drobenku navrstvíme na slivky.

Rozložíme po celom povrchu.

 

 

Pečieme v rúre 25 minút.

Koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn