Ruský slivkový koláč bez roboty: Žiadne cesto, slivky len dáte do misy a zasypete – neuveríte, aká je to dobrota!

Rozpadnutý slivkový koláč – je to stará klasika, ktorá sa pripravuje len zo sliviek a maslovej drobenky. Žiadne cesto a predsa je tento koláč výborný. Recept robíme už pár desaťročí, máme ho ešte zo starej ruskej kuchárskej knihy, ktorú sme mali ešte kedysi v škole pri praktickom vyučovaní. Ja mám už po 60-tke, takže nejaký ten piatok to už bude. :-) Možno ho poznáte aj pod iným názvom, my ho však nevoláme inak, ako ruský koláč.

Potrebujeme:

100 g hl. múky

50 g masla

50 g práškového cukru

1/3 lyžičky škorice

Pár kvapiek rumu podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 g polených sliviek bez kôstky

Postup:

Rúra nastavíme na 200 stupňov.

Slivky navrstvíme do misy vymazanej olejom.

Z múky, mäkkého masla, cukru a škorice urobíme drobivú zmes.

Pečieme v rúre 25 minút. Koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)