RUSKÝ slávnostný šalát s fantastickou chuťou: Na vianoce ho urobím do najväčšej misy + recept na výbornú MAJONÉZU bez vajec!

Vynikajúci recept na slávnostný Ruský šalát, ktorý je fantasticky chutnou prílohou k nedeľnému obedu.

U nás sa teší takej obľube, že ho pravidelne robím aj na Vianoce.

Tento šalátik podávame ako prílohu, ale aj namiesto „nátierky“ na chlebíky.

Recept na výborný šalát sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 veľká mrkva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 zemiaky varíme do mäkka

4 vajcia

300 g kuracieho mäsa (alebo klobásy, údeného mäsa)

Soľ, čierne korenie

4 nakladané uhorky

200 g hrášku

Majonéza:

50 ml mlieka

100 ml rastlinného oleja

1/3 lyžičky soli

1/3 lyžičky čierneho korenia

1/3 lyžičky sušeného cesnaku

1/2 lyžičky horčice

1 lyžička octu

Postup:

Zemiaky a mrkvu dáme uvariť domäkka.

Potom ošúpeme a nakrájame na kocky.

Oba druhy zeleniny vložíme do šalátovej misy.

Vajcia si uvaríme natvrdo.

Necháme vychladnúť a nakrájame nadrobno.

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, ochutíme soľou a koreninami.

Opečieme na suchej panici tak, aby mäso bolo dostatočne prepečené.

Mäso nakrájame a pridáme do šalátu.

K ostatným surovinám pridáme aj nakrájané nakladané uhorky, scedený hrášok.

Teraz si pripravíme cesnakovú majonézu.

Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme olej, ocot, soľ, korenie, sušený cesnak a horčicu.

Mixujeme, kým zmes nezhustne.

Teraz majonézu vmiešame do šalátu.

 

Hotovo, môžeme podávať, ale najlepší je šalát po odstátí.

Šalát je tak vynikajúci, že ho dávam aj na chlebík.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay