Vynikajúci recept na slávnostný Ruský šalát, ktorý je fantasticky chutnou prílohou k nedeľnému obedu.
U nás sa teší takej obľube, že ho pravidelne robím aj na Vianoce.
Tento šalátik podávame ako prílohu, ale aj namiesto „nátierky“ na chlebíky.
Recept na výborný šalát sme našli na youtube.
Potrebujeme:
1 veľká mrkva
3 zemiaky varíme do mäkka
4 vajcia
300 g kuracieho mäsa (alebo klobásy, údeného mäsa)
Soľ, čierne korenie
4 nakladané uhorky
200 g hrášku
Majonéza:
50 ml mlieka
100 ml rastlinného oleja
1/3 lyžičky soli
1/3 lyžičky čierneho korenia
1/3 lyžičky sušeného cesnaku
1/2 lyžičky horčice
1 lyžička octu
Postup:
Zemiaky a mrkvu dáme uvariť domäkka.
Potom ošúpeme a nakrájame na kocky.
Oba druhy zeleniny vložíme do šalátovej misy.
Vajcia si uvaríme natvrdo.
Necháme vychladnúť a nakrájame nadrobno.
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, ochutíme soľou a koreninami.
Opečieme na suchej panici tak, aby mäso bolo dostatočne prepečené.
Mäso nakrájame a pridáme do šalátu.
K ostatným surovinám pridáme aj nakrájané nakladané uhorky, scedený hrášok.
Teraz si pripravíme cesnakovú majonézu.
Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme olej, ocot, soľ, korenie, sušený cesnak a horčicu.
Mixujeme, kým zmes nezhustne.
Teraz majonézu vmiešame do šalátu.
Hotovo, môžeme podávať, ale najlepší je šalát po odstátí.
Šalát je tak vynikajúci, že ho dávam aj na chlebík.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.