plny-hrniec_transparent_negativ.png

RUSKÝ mrkvový šalát na zimu: BEZ zavárania – vydrží celý rok je rýchly a fantasticky chutný!

Vynikajúci recept, pre všetkých milovníkov mrkvy a domácich dobrôt z nej. Tento šalát oceníte zvlášť v zimných mesiacoch.

Vynikajúci recept, pre všetkých milovníkov mrkvy a domácich dobrôt z nej.

Tento šalát oceníte zvlášť v zimných mesiacoch. Ide o vynikajúcu a šťavnatú prílohu. Recept sme našli v knihe ruských receptov.

Potrebujeme:

2 kg mrkvy nastrúhanej na hrubom strúhadle

100 g cesnaku (nastrúhame na jemnom strúhadle)

300 g papriky (použite nadrobno nakrájanú slamu)

150 g kr. cukru

100 ml octu 9%

400 g paradajkovej pasty

250 ml oleja

čierne korenie 0,5 lyžičky.

2 lyžice soli

Postup:

Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Papriku si nakrájame na drobno a zmiešame v hrnci s mrkvou.

Pridáme aj pretlačený cesnak.

Pridáme aj všetky pridásady na marinádu – olej, papradajkovú pastu, ocot, soľ, cukor a korenie.

Dobre premiešame a dáme na plameň.

Po dosiahnutí bohu varu na slabšom plameni za občasného miešania varíme 40 min.

Vložíme do sterilných pohárov, zatvoríme a necháme úplne vychladnúť.

Skladujeme v pivnici, alebo komore.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes