Ruský kapustový šalát s repou a fantastickou zálievkou: Dávam ho k rezňom aj s obyčajným chlebom – perfektná chuť a dlho vydrží!

Tento recept je z kuchárky pod názvom šalát Kremeľ, ale u nás mu nepovieme inak, ako Ruský šalát. Je veľmi jednoduchý, rýchly a zdravý. Čím dlhšie ho necháte marinovať, tým chutnejší bude.

Potrebujeme:

2 kusy červenej repy

2 mrkvy

2 cibule

1 kilogram bielej kapusty

Marináda:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 šálky vody

Pol pohára octu – (9 %)

3/4 šálky oleja

1 polievková lyžica soli

11 lyžičiek kr. cukru

Postup:

Všetku zeleninu nasekáme najemno (cviklu aj mrkvu samozrejem očistíme), mali by ste zachovať približne rovnakú hrúbku

Celá zelenina musí byť dôkladne nasekaná. Žiadne strúhadlá nepoužívajte, takto ostane zelenina krásne chrumkavá aj po viacerých dňoch.

Po nasekaní zeleniny začneme variť marinádu. Všetky prísady dáme jednoducho varič do hrnca a potom nalejeme na nasekanú zeleninu. Premiešame, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Odporúčam nechávať odstáť aspoň 1 deň, čím dlhšie necháte zeleninu marinovať, tým chutnejší šalát bude. Zelenina ostane aj po niekoľkých dňoch krásne chrumkavá a pritom fantasticky ochutená.