plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ruský jablkový koláč, ktorý sa nedá porovnať s ničím, čo ste piekli doteraz: Po jeho príprave vám budú skladať poklonu ako majstrovi cukrárovi!

Ak si myslíte, že už poznáte všetky recepty na jablkové koláče, potom ste ešte nemali tento úžasný koláč. Veľmi chutný koláčik, ktorý chutí ako zákusok!

Potrebujeme:

Pre základ:

  • Jablká 1 kg (tvrdé, ideálne kyselkavé odrody), ošúpané a nakrájané na tenké plátky
  • Múka hladká- 150 g
  • Prášok do pečiva- 1 lyžička.
  • Štipka soli
  • Vajcia – 3 kusy
  • Cukor hnedý (môže byť aj biely) – 120 g
  • Mlieko – 100 g
  • Citrón – 1 ks

Na vrch:

  • Cukor hnedý (biely) – 20 g
  • Maslo – 15 g

Postup:

Pripravte si formu 22-23 cm v priemere (vysteľte papierom na pečenie, alebo vymastite a vysypte múkou). Zahrejte rúru na 180 ° C.

Z citróna odstráňte šupku a vytlačiť šťavu z polovice. Jablká pokvapkáme citrónovou šťavou.

Vyšľahajte vajcia s cukrom (nie dlho) a pridajte mlieko. Múku preosejte a spolu s práškom do pečiva pridajte do vaječnej zmesi.

Vaječenú zmes nalejeme na jablká, premiešame a takto navrstvíme do formy. Zmiešajte cukor s maslom a dajte na vrch koláča.

Dajte do tvaru, mierne ju stláčajte rukou. Miešajte zhora s cukrom a položte kúsky oleja.

Pečieme 40-60 minút. Podávame teplé alebo studené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes