Ruský guláš s horčicou a kyslou smotanou: Taký výborný, že si určite pridáte!

Lahodné mäsko a vynikajúca omáčka z horčice a kyslej smotany. Toto je jedlo je skutočne vynikajúce a určite bude mať úspech aj u vás doma!

Lahodné mäsko a vynikajúca omáčka z horčice a kyslej smotany. Toto je jedlo je skutočne vynikajúce a určite bude mať úspech aj u vás doma!

Potrebujeme:

700 g bravčového stehna

1 veľkú cibuľu

2 šálky kyslej smtoany

Hladkú múku

2 lyžice horčice

...

150 g šampiňónov

Chren na dochutenie

Postup:

Mäso nakrájame kúsky. Na panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľku dozlatista. Potom pridáme kúsky mäsa – ochutíme soľou a korením a sprudka osmažíme. Pridáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť dommäka.

Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu huby a poprášime trochou múky, ktorá zmes zahustí – pokračujeme v dusení, až kým huby nie sú hotové.

Smotanu zmiešame s horčicou a 1 lyžičkou strúhaného chrenu (podľa chuti môžeme chrenu pridať viac, alebo ho naopak vynechať). Potom túto zmes nalejeme k mäsu a hubám a necháme rpevariť.

Zložíme z plameňa a môžeme podaváť.

zdroj: bidista