RUSKÉ uhorky v pikantnej marináde s horčicou: Recept mi dal sused a nič lepšie neexistuje – najväčšia delikatesa, aká môže byť!

2613 0

Tento recept mi ​​„predstavil“ sused, pretože tento recept často pripravuje jeho rodina počas celej sezóny.

Výhodou receptu z youtube je, že jedlo môžete ihneď zjesť alebo zakonzervovať a v zime si tak vychutnať jeho chuť.

Potrebujeme:

– uhorky, 2 kg;

– cukor kr, 100 g;

– rastlinný olej, 90 g;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– jablčný ocot alebo obyčajný, 100 g;

– soľ, 1,5 lyžice;

– korenie a paprika na 1 lyžičku;

– dijonská horčica, 40 g;

– cesnak, 1 hlávka.

Postup:

Vyberte si mladé uhorky – vďaka tomu sú chrumkavé a vynikajúce.

Umyjeme, odstránime stopky a nakrájame na prúžky – každú na 4 časti.

Pretlačte cesnakom a premiešajte so zvyškom prísad.

Nechajte pôsobiť 5 minút a znova dobre premiešajte.

Touto zálievkou zalejte uhorky, dobre premiešajte a nechajte 3 hodiny odležať v chladničke.

Nezabudnite zakryť pokrievkou.

Tip: premiešajte rukou, tak ako ja, pretože uhorky sa s dresingom veľmi dobre prepoja.

Uhorky môžete podávať hneď, alebo sterilizovať na zimu.

Sterilizujeme poháre a viečka.

Šalát rozložíme do zaváracích pohárov, naplníme zvyšnou šťavou, zakryjeme viečkami a vložíme do hrnca na zaváranie, na ktorého dne je uterák.

Sterilizujte od okamihu varu po dobu 10 minút pre poháre s olejom 0,5 litra, 12 minút pre objem pohára 0,7 pohára, 15 minút pre objem pohára 1 litra a 20 minút pre objem 2.

Zabalíme do deky a necháme vychladnúť.

Skladujeme v suteréne alebo v skrini.

Ak máte rovnako ako ja radi pikantnejšie, môžete pridať viac cesnaku a feferónku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár