Ruské rezne s majonézou a cesnakom: Také výborné, že si určite pridáte!

Výborný obed z mäsa a šťavnatej oblohy. Všetko stačí len hodiť na plech, pridať oblohu a perfektné jedlo máte na stole.

Potrebujeme:

Plátky bravčového karé

1 cibuľu

Niekoľko plátkov tvrdého syra

2 lyžice hustej majonézy

Olivový olej, pár kvapiek citrónovej šťavy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sladkú červenú papriku

1 lyžičku sušeného cesnaku

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme papierovým servítkom a osolíme a okoreníme. Vložíme na noc marinovať do chladničky. Preložíme do vymasteného pekáča.

Cibuľku nakrájame nadrobno, zmeišame s majonézou, pár kvapkami citrónu, olejom a dobre premiešame. Túto zmes navrstvíme na mäso, uložíme plátky syra a pridáme ešte trochu korenia.

Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 45 minút. 15 minút pred koncom pečenia odkryjeme a necháme zapiecť. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)