Dnes máme pre vás opäť jedno pokušenie, ktorému málokto odolá. Pirohy si môžete naplniť prakticky akoukoľvek plnkou, ale určite vyskúšajte aj tieto kapustové. Delikatesa, ktorá mizne zo stola rýchlosťou blesku!
Potrebujeme:
450 g hladkej múky
7 g sušeného droždia
260 ml vody
1/2 ČL soli olej na vyprážanie
Na plnku:
1 kg bielej kapusty
1 cibuľu
1/2 ČL mletej červenej papriky
soľ a korenie
podľa chuti môže byť kôpor, alebo petržlenová vňať
Postup:
Preosiatu múku si zmiešajte so soľou a sušeným droždím.
Postupne nalievajte vodu a miešajte, kým nevznikne mäkké cesto.
Cesto vložte do vymastenej misy, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vykysnúť.
Medzitým si nakrájajte cibuľu, aj kapustu.
Cibuľu osmažte na oleji do zlatohneda.
Pridajte nakrájanú kapustu a za stáleho miešania duste do mäkka.
Pridajte mletú červenú papriku a premiešajte.
Na záver pridajte ešte petržlenovú vňať, osoľte, okoreňte a odstavte zo sporáka.
Pracovnú dosku si posypte múkou.
Cesto rozdeľte na časti a rozvaľkajte ich na okrúhle placky.
Na každú placku dajte lyžicu kapustovej náplne.
Vytvorte pirohy asi na veľkosť dlane.
Na horúcom oleji vysmážajte.
Hotové pirohy poukladajte na tanier s papierovými utierkami a nechajte odkvapkať.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!