Ruské pirohy s kapustou – jemné a nadýchané: Jedia sa rovno z panvice a doma už všetci pýtajú dupľu!

Dnes máme pre vás opäť jedno pokušenie, ktorému málokto odolá. Pirohy si môžete naplniť prakticky akoukoľvek plnkou, ale určite vyskúšajte aj tieto kapustové. Delikatesa, ktorá mizne zo stola rýchlosťou blesku!

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

7 g sušeného droždia

260 ml vody

1/2 ČL soli olej na vyprážanie

Na plnku:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kg bielej kapusty

1 cibuľu

1/2 ČL mletej červenej papriky

soľ a korenie

podľa chuti môže byť kôpor, alebo petržlenová vňať

Postup:

Preosiatu múku si zmiešajte so soľou a sušeným droždím.

Postupne nalievajte vodu a miešajte, kým nevznikne mäkké cesto.

Cesto vložte do vymastenej misy, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vykysnúť.

Medzitým si nakrájajte cibuľu, aj kapustu.

Cibuľu osmažte na oleji do zlatohneda.

Pridajte nakrájanú kapustu a za stáleho miešania duste do mäkka.

Pridajte mletú červenú papriku a premiešajte.

Na záver pridajte ešte petržlenovú vňať, osoľte, okoreňte a odstavte zo sporáka.

Pracovnú dosku si posypte múkou.

Cesto rozdeľte na časti a rozvaľkajte ich na okrúhle placky.

Na každú placku dajte lyžicu kapustovej náplne.

Vytvorte pirohy asi na veľkosť dlane.

Na horúcom oleji vysmážajte.

Hotové pirohy poukladajte na tanier s papierovými utierkami a nechajte odkvapkať.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár