plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ruské pirohy – absolútne fantastické, jemné a mäkučké: To cesto je dokonalé len vďaka 1 prísade, lepšie som ešte nejdela!

Dnes sme pre Vás pripravili recept na Ruské pirohy z minerálnej vody. Sú veľmi mäkké a jemné, ale vôbec nie sú tuhé. Môžete ich pripraviť hneď, alebo dať zamraziť a uvariť inokedy. Sú vynikajúce.

Potrebujeme:

450 g hladkej múky (prípadne podľa potreby)

400 g zemiakov

200 ml minerálky

1 kus vajce

2 lyžice oleja

1 cibuľu

1 lyžička soli

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené. Potom sceďte vodu a pomocou pretláčadla ich pretlačte.

zemiaková kaša na knedle krok za krokom

Cibuľu nakrájajte na malé kocky a osmažte na panvici v slnečnicovom oleji, až kým nebude zlatistá. Pridajte ho do zemiakov a všetko dôkladne premiešajte.

Pridajte kašu cibuľu

Na prípravu cesta zmiešajte múku s vajcom, soľou a dvoma lyžicami masla v hlbokej miske. Potom postupne pridávajte minerálnu vodu a mieste. Vypracujte elastické, pružné cesto, prikryte ho a nechajte 15 – 20 minút pri izbovej teplote.

cesto na knedle

Cesto rozdeľte na niekoľko častí a každú rozvaľkajte na plát, nie hrubší ako 2-3 mm hrubé. Pomocou pohára alebo hrnčeka „vystrihnite“ krúžky cesta, na každý kúsok navrstvite zemiakovú náplň, a okraje spojte. Dajte pirohy na pomúčený povrch, aby sa zabránilo zlepeniu cesta.

Môžete uvariť hneď v osolenej vode, alebo dať zamraziť na neskôr.

Najlepšie recepty na dnes