plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ruské nakladané rajčiny s cesnakom, bez zavárania: Tento rok robím zásobu aspoň do zimy – famózna chuť!

Výborná pochúťka z rajčín, cesnaku, papriky a byliniek. Je výnimočne chutná a jednoduchá na prípravu.

Potrebujeme:

2 kg paradajok
Kôpor – celé stonky
cesnak
Listy chrenu
Feferónka
Petržlen
30 ks čierne korenie
10 ks nové korenie
2-3 ks bobkového listu
2 polievkové lyžice soli na 1 pohár
4 lyžice kr. cukru na 1 pohár
3 lyžice octu na 1 pohár

3 poháre s objemom 3 litre

Postup:

Najprv sterilizujeme poháre a viečka.

Umyjeme a očistíme zeleninu.

Papriky nakrájame. Do pohárov vložíme list chrenu, kôpor, nakrájané strúčiky cesnaku, rajčiny a papriku, petržlen a opäť kôprové stonky (môžu byť sušené) a pohárom zatrasieme, aby sa obsah vo vnútri pekne uložil. Takto vrstvíme až do vrchu.

Do každého pohára pridáme korenie, bobkové listy a zalejme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme 15 minút marinovať. Vodu zlejeme do kastróla, pridáme cukor (4 lyžice na 1 pohár – 12 lyžíc na 3 veľké poháre), (2 lyžice soli na 1 pohár – 6 lyžíc na 3 veľké poháre), (3 lyžice octu na 1 pohár – 9 lyžíc na 3 veľké poháre). Necháme prevariť a opäť zalejeme obsah pohárov. Zatvoríme, obrátime a necháme vychladnúť.

 

Najlepšie recepty na dnes