plny-hrniec_transparent_negativ.png

RUSKÉ nakladané rajčiny s cesnakom, bez zavárania: Tento rok robím zásobu aspoň do zimy – famózna chuť!

Výborná pochúťka z rajčín, cesnaku, papriky a byliniek.

 

 

 

 

Je výnimočne chutná a jednoduchá na prípravu.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

2 kg paradajok

Kôpor – celé stonky

cesnak

Listy chrenu

Feferónka

Petržlen

30 ks čierne korenie

10 ks nové korenie

2-3 ks bobkového listu

2 polievkové lyžice soli na 1 pohár

4 lyžice kr. cukru na 1 pohár

3 lyžice octu na 1 pohár

3 poháre s objemom 3 litre

Postup:

 

 

Najprv sterilizujeme poháre a viečka.

Umyjeme si zeleninu.

Následne ju očistíme.

 

 

Papriky nakrájame.

Do pohárov vložíme list chrenu, kôpor, nakrájané strúčiky cesnaku, rajčiny a papriku, petržlen a opäť kôprové stonky (môžu byť sušené).

Pohárom zatrasieme, aby sa obsah vo vnútri pekne uložil.

 

 

Takto vrstvíme až do vrchu.

Do každého pohára pridáme korenie, bobkové listy.

 

 

Teraz zalejme vriacou vodou.

 

 

Prikryjeme a necháme 15 minút marinovať.

Pripravíme si nálev:

Vodu zlejeme do kastróla.

Pridáme cukor (4 lyžice na 1 pohár – 12 lyžíc na 3 veľké poháre), (2 lyžice soli na 1 pohár – 6 lyžíc na 3 veľké poháre), (3 lyžice octu na 1 pohár – 9 lyžíc na 3 veľké poháre).

 

 

Necháme prevariť a opäť zalejeme obsah pohárov.

 

 

 

Zatvoríme, obrátime a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video nájdete TU.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes