plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ruské klobúky: Najchutnejšie vianočné koláčiky, aké poznám – u nás majú taký úspech, že sa pečú celý rok!

Výborný tip na slávnostné pečivo, ktoré si viete rýchlo pripraviť z bežných surovín.

 

 

Ruské klobúky sú nielen veľmi obľúbené, ale aj veľmi chutné kolieska s vanilkovým krémom, kokosom a čokoládou.

Potrebujeme:

cesto:

12 vajec

12 lyžíc kr. cukor

10 lyžíc voda

3 lyžice kakao

1/2 bal. prášok do pečiva

250 g polohrubá múka

krém:

 

 

500 ml mlieko

5 lyžíc hladká múka

1 bal. vanilkový cukor

150 g kr. cukor

125 g maslo

100 g práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

 

 

100 g čokoláda

50 g maslo

2 lyžice olej

150 g kokos

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom (4 lyžice) do peny.

 

 

Žĺtky spolu s cukrom (8 lyžíc) vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.

 

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Mlieko, múku, kr. a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň.

Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.

 

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

Vyšľaháme hladký krém.

Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom.

Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose.

 

 

Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej.

Necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes