Ruské klobúky: Najchutnejšie vianočné koláčiky, aké poznám – u nás majú taký úspech, že sa pečú celý rok!

Výborný tip na slávnostné pečivo, ktoré si viete rýchlo pripraviť z bežných surovín. Ruské klobúky sú nielen veľmi obľúbené, ale aj veľmi chutné kolieska s vanilkovým krémom, kokosom a čokoládou.

Potrebujeme:

cesto:

12 vajec

12 lyžíc kr. cukor

10 lyžíc voda

3 lyžice kakao

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 bal. prášok do pečiva

250 g polohrubá múka

krém:

500 ml mlieko

5 lyžíc hladká múka

1 bal. vanilkový cukor

150 g kr. cukor

125 g maslo

100 g práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 g čokoláda

50 g maslo

2 lyžice olej

150 g kokos

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom (4 lyžice) do peny. Žĺtky spolu s cukrom (8 lyžíc) vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Mlieko, múku, Kr. a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň – uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.

Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom. Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose. Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej. Necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)