RUSKÉ KLOBÚKY: Najchutnejšie vianočné koláčiky, aké poznám – u nás majú taký úspech, že sa pečú celý rok!

Výborný tip na slávnostné pečivo, ktoré si viete rýchlo pripraviť z bežných surovín.

Ruské klobúky sú nielen veľmi obľúbené, ale aj veľmi chutné kolieska s vanilkovým krémom, kokosom a čokoládou.

 

 

Potrebujeme:

cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

12 vajec

12 lyžíc kr. cukor

10 lyžíc voda

3 lyžice kakao

1/2 bal. prášok do pečiva

250 g polohrubá múka

krém:

500 ml mlieko

5 lyžíc hladká múka

1 bal. vanilkový cukor

150 g kr. cukor

125 g maslo

100 g práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 g čokoláda

50 g maslo

2 lyžice olej

150 g kokos

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom (4 lyžice) do peny.

 

 

Žĺtky spolu s cukrom (8 lyžíc) vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Mlieko, múku, Kr. a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň – uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.

Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

Vyšľaháme hladký krém.

 

 

Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom.

Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose.

Nakoniec už len čokoládová poleva:

 

 

Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej.

Necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay