Ruské chlebové placky so syrom a zemiakmi – pečú sa len 5 minút: Najlepšia náhrada pečiva z obchodu, fantastická chuť!

1489 0

Fantasticky chutná náhrada pečiva s náplňou zo syra a zemiakov. Stačí potrieť maslom a máte ohromnú pochúťku aj pohostenie pre návštevu!

Potrebujeme:

Cesto:

500 g pšeničná múka hladká
400 ml teplého mlieka
50 g maslo rozpusteného
10 g kr. cukor (1,5 lyžičky)
7 g soľ (1 lyžička)
5 g sušené droždie (alebo 15 g čerstvého)

Náplň:

200 g uvarené zemiaky, horúce
300 g tvrdý nastrúhaný syr
10 g maslo
soľ, korenie podľa chuti (ak je to potrebné)

+ maslo na namazanie hotových koláčov (20 – 30 g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Z cukru, droždia a teplého mlieka necháme vzísť kvások. Preosiatu múku nasypeme do misky, zmiešame so soľou. V múčnej zmesi urobíme jamku a nalejeme do nej kvások a aj rozpustené maslo. Vymiešame mäkké a mierne lepivé cesto (môžeme miesiť rukami, alebo pomocou šľahača s nástavcami na cesto). Ak miesite rukami, je dobré ruky si potrieť olejom. Miesime rukami 10-15 minút.

Cesto necháme vykysnúť vo vymastenej miske, pod fóliou a každých 30 minút premiesime.

Ešte horúce zemiaky roztlačíme s maslom a pridáme aj nastrúhaný syr, vypracujeme jednotnú hmotu. Náplň aj cesto rozdelíme na 3 diely.

Každú časť cesta rozlačíme rukami, do stredu uložíme náplň, zabalíme a opäť roztlačíme na tenko. Kým pracujeme s jedným dielom cesta, ostatné sú prikryté fóliou. V strede placky urobíme otvor. Placku uložíme na plech vystlaný papierom a vo vyhriatej rúre na 220 stupňov 10 minút, alebo na 230 stupňov 5 minút.

Hotové placky potierame maslom.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár