Ruské chlebové placky, ktoré sa pečú len 7 minút: Výborná náhrada za kupované pečivo – na plechu sa takto úžasne nafúknu!

Vynikajúci recept na nafúknuté chlebové placky, ktoré viete ľahko pripraviť len z pár prísad. Tento recept je výborný nielen ako príloha, ale placky sa dajú jednoducho naplniť a použiť napríklad ako vynikajúca obmena obložených chlebíkov, určite skúste.

Potrebujeme:

Múka T650 – 700 – 750 g
Voda (teplá) – 450 ml
Droždie (suché) – 7 g
Cukor – 2 lyžičky
Soľ – 1 lyžička
Rastlinný olej – 2 lyžice

Postup:

V miske zmiešame preosiatu múku (nie všetku, časť múky si odložíme a pridávame postupne neskôr v procese miesenia) a droždie.

Vo vode rozpustíme cukor a postupne vmiešame do sypkej zmesi.

Zamiešame a postupne pridáme aj zvyšnú múku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Do zmesi pridáme aj olej a potom preložíme na dosku.

Premiesime a dáme vykysnúť. Na miesiene cesta môžete použiť aj šľahač s nástavcami na prípravu cesta.

Potom cesto rozdelíme na menšie časti, ktoré vytvarujeme do tvaru guličky. Prikryjeme fóliou a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

Potom každú guličku rozvaľkáme na tenký plát. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 250 stupňov pečieme len 7-8 minút (uvidíte ako sa pečivo krásne nafúkne). A to je všetko, teraz si už užívajte tú skvelú chuť.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár