Táto piškóta nemá žiadny krém ani náplň a predsa je fantasticky chutná, vláčna a šťavnatá.
Recept na koláč s názvom „Ruská piškóta“ robila ešte moja moja a má svoje čestné miesto aj u nás v kuchyni.
Skúste tento jednoduchý a rýchly recept na vynikajúcu piškótu.
Potrebujeme:
2 ks vajcia
1 hrnček cukor kryštálový
2 hrnčeky múka polohrubá
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka olej
1 ks prášok do pečiva
Posýpka:
1 hrnček kokos
1/2 hrnčeka cukor práškový
1 ks cukor vanilkový
Poleva:
1 ks smotana šľahačková
Voliteľné:
Mandľové plátky na ozdobu
Postup:
Vajíčka a cukor spolu vymiešame.
Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva.
A vymiešame.
Vymiešané cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech.
Ešte surové cesto posypeme kokosom zmiešaným s vanilkovym cukrom.
Dáme piecť.
Upečený koláč, ešte teplý polejeme nevyšľahanou smotanou.
Posypeme práškovým cukrom.
Prípadne môžete posypať aj mandľovými plátkami.
Prajeme vám dobrú chuť!