RUSKÁ piškóta so smotanou za 10 minút: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak nesmierne chutná!

Táto piškóta nemá žiadny krém ani náplň a predsa je fantasticky chutná, vláčna a šťavnatá.

Recept na koláč s názvom „Ruská piškóta“ robila ešte moja moja a má svoje čestné miesto aj u nás v kuchyni.

 

 

Skúste tento jednoduchý a rýchly recept na vynikajúcu piškótu.

...

Potrebujeme:

2 ks vajcia

1 hrnček cukor kryštálový

2 hrnčeky múka polohrubá

1 hrnček mlieko

1/2 hrnčeka olej

1 ks prášok do pečiva

Posýpka:

1 hrnček kokos

1/2 hrnčeka cukor práškový

1 ks cukor vanilkový

Poleva:

 

 

1 ks smotana šľahačková

Voliteľné:

Mandľové plátky na ozdobu

Postup:

Vajíčka a cukor spolu vymiešame.

 

 

Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva.

A vymiešame.

 

 

Vymiešané cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech.

Ešte surové cesto posypeme kokosom zmiešaným s  vanilkovym cukrom.

 

 

Dáme piecť.

Upečený koláč, ešte teplý polejeme nevyšľahanou smotanou.

 

 

Posypeme práškovým cukrom.

Prípadne môžete posypať aj mandľovými plátkami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay