Prvotriedne rumové mesiačiky: Každý si ich zamiluje + finta na krásne lesklú polevu, ktorá nepraská!

1318 0

Fantastický recept na rumové mesiačiky, ktoré sa nám doma nikdy neomrzia. Cesto je úplne jednoduché a pritom fantasticky lahodné a vláčne. Navyše, poleva okrem skvele chuti má aj krásny lesk a nepraskne vám.

Potrebujeme:

300 g masla nebo Hery (v originál recepte je maslo)

300 g krupicového cukru

6 vajec

300 g hladkej múky

40 g kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Poleva:

Rum

Práškový cukor

Trochu oleja

Postup:

Zmäknuté maslo, krupicový cukor a vajcia šľaháme v robote asi 20 minút. Primiešame preosiatu múku s kakaom a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na 180 ° C asi 20 minút (otestujeme špáradlom, každá rúra pečie inak).

Ešte teplé polejeme rumovou polevou zmiešanou z rumu, cukru a trošky oleja (vďaka oleju bude poleva lesklá a nepraskne). Polevy by sme mali mať cca 500 ml.

Necháme zatuhnúť a potom vykrajujeme kolieskom mesiačiky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár