Roztopenú zmrzlinu zmiešala s múkou a vložila do rúry. Výsledok je neodolateľný!

17

Pečenie zo zmrzliny? Áno, ide nielen o originálny ale aj veľmi chutný spôsob, ako zužitkovať zmrzilnu, na ktorú je už možno v týchto dňoch príliš chladno. Neváhajte z nej upiecť delikátny zmrzlinový koláčik, ktorý si získa srdcia milovníkov zmrzliny aj domácich koláčikov.

Potrebujeme:

500 g zmrzliny (Napríklad smotanovú s kúskami sušienok)

190 g hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

30 g čokolády nalámanej na malé kúsky

Postup:

Zmrzlinu vložíme do misky a necháme roztopiť tak, aby sme získali konzistenciu krému.

37349a998677b7c12f5cebbea93d806f-e1431356414465-800x463

Potom ku zmrzline primiešame múku, prášok do pečiva a čokoládu.

62bc7bf06066e41c66347bbde5eea6b8-800x450

Toto ľadové cesto navrstvíme do podlhovastej formy na pečenie ideálne silikónovej tak, aby v ceste neboli bublinky vzduchu.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov 45 minút.

Zmrzlinový chlebík s čokoládou je na svete.

40cb8c4b7c089582fba8a94dd6d07e28-800x450

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Témy:


Pridajte svoj komentár