Roztopené nové zemiaky s maslom a cesnakom – úžasná chuť: Keď ich pripravíte takto, nikto im nemôže odolať!

Zemiaky v miske s maslom, soľou, korením, tymiánom a cesnakom - jednoduché pritom také vynikajúce.

Zemiaky v miske s maslom, soľou, korením, tymiánom a cesnakom – jednoduché pritom také vynikajúce.

Potrebujeme:

  • 700 gramov zemiakov
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie (nastrúhané) podľa chuti
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Zahrejte rúru na 250 stupňov Celzia.

Roztopené maslo zmiešajte so soľou, korením a tymiánom.

Zemiaky nakrájajte na plátky s hrúbkou 2 – 3 cm. Plátky zemiakov zmiešajte so zmesou masla a korenín. Potom ich vložte na plech v jednej vrstve – aj s maslovou marinádou. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na jednej strane.

Potom vyberieme plech z rúry, zemiaky obrátime, pridáme nakrájaný cesnak, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme ďalších 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

...