Chutné jedlo, lahodná príloha, prípadne snack – pripravte si doma nadýchané zemiaky podľa nášho receptu.
Moje deti si ich tak obľúbili, že ich pripravujem len tak a miznú mi doslova pred očami.
Jemné zemiakové krokety podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
900 g zemiakov
2 PL kukuričného škrobu
soľ
čierne korenie
mletú červenú papriku
petržlenovú vňať
2 vajcia
100 g strúhanky
2 PL sušeného parmezánu
Sušený cesnak
Na vysmážanie:
rastlinný olej
Postup:
Ošúpané a nahrubo nakrájané zemiaky vložíme do hrnca.
Zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme ich do mäkka.
Uvarené zemiaky vložíme do misy a vidličkou ich roztlačíme na kašu.
Do zemiakovej hmoty pridáme soľ, korenie, mletú papriku, nasekanú petržlenovú vňať.
Všetko spolu zamiešame.
Potom pridáme kukuričný škrob, cesnak a špachtľou premiešame.
Vymiesime do cesta.
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Tie potom jednotlivo rukami rozvaľkáme do tvaru valca.
Do cesta vidličkou pod seba vtlačíme vzor a potom ho nakrájame (viď video).
Do misky rozbijeme vajcia a rozšľaháme ich vidličkou.
Do ďalšej misky pridáme strúhanku, parmezán a zamiešame.
Cesto najprv namočíme do vajíčka.
Rotom ho dôkladne obalíme v miske so strúhankou, poukladáme na podnos a vidličkou zvýrazníme vzor.
Krokety na panvici v oleji vysmažíme dozlatista.
Krokety uložíme na servítku na tanieri vo viacerých vrstvách, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: