Roztlačené zemiaky so syrom z panvice: Nenáročná príprava a pár ingrediencií, lepšiu prílohu ste ešte nejedli!

Chutné jedlo, lahodná príloha, prípadne snack – pripravte si doma nadýchané zemiaky podľa nášho receptu.

Moje deti si ich tak obľúbili, že ich pripravujem len tak a miznú mi doslova pred očami.

 

 

Jemné zemiakové krokety podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

900 g zemiakov

2 PL kukuričného škrobu

soľ

čierne korenie

mletú červenú papriku

petržlenovú vňať

2 vajcia

100 g strúhanky

2 PL sušeného parmezánu

Sušený cesnak

Na vysmážanie:

rastlinný olej

Postup:

 

 

Ošúpané a nahrubo nakrájané zemiaky vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme ich do mäkka.

Uvarené zemiaky vložíme do misy a vidličkou ich roztlačíme na kašu.

 

 

Do zemiakovej hmoty pridáme soľ, korenie, mletú papriku, nasekanú petržlenovú vňať.

Všetko spolu zamiešame.

Potom pridáme kukuričný škrob, cesnak a špachtľou premiešame.

Vymiesime do cesta.

 

 

Cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí.

Tie potom jednotlivo rukami rozvaľkáme do tvaru valca.

Do cesta vidličkou pod seba vtlačíme vzor a potom ho nakrájame (viď video).

 

 

Do misky rozbijeme vajcia a rozšľaháme ich vidličkou.

Do ďalšej misky pridáme strúhanku, parmezán a zamiešame.

 

 

Cesto najprv namočíme do vajíčka.

Rotom ho dôkladne obalíme v miske so strúhankou, poukladáme na podnos a vidličkou zvýrazníme vzor.

Krokety na panvici v oleji vysmažíme dozlatista.

 

Krokety uložíme na servítku na tanieri vo viacerých vrstvách, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels