Všetci ospevujú tieto roztlačené zemiaky s cesnakom: Skúsili sme ich k obedu a o dve hodiny sme už piekli druhú várku – fantastické!

Vynikajúce pečené zemiaky s cibuľkou a cesnakou - sú chrumkavé a jemné vo vnútri.

Hľadáte na dnešný obed niečo špeciálne?

Ja vám odporúčam skúsiť tieto zemiaky – sú famózne ako príloha alebo aj samostatne, napríklad ako rýchla letná večera.

 

 

Vynikajúce pečené zemiaky s cibuľkou a cesnakom z youtube – sú chrumkavé a jemné vo vnútri.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Zemiaková kaša – 600 g (zemiaky uvarené a roztlačené na kašu)

Vajec – 1 ks

Cesnak – 4 strúčiky

Cibuľa – 230 g (1 veľká cibuľa)

Múka hladká – 1 – 2 lyžice

Soľ

korenie

bylinky

strúhanka – podľa želania a chuti.

Postup:

 

Cibuľu nakrájame nadrobno.

Osmažíme na oleji dozlatista.

 

 

Nachystáme si uvarené zemiaky.

Roztlačíme ich na kašu, ochutíme.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak a aj osmaženú cibuľku.

Všetko dobre premiešame.

Pridáme aj rozšľahané vajíčko a múku.

 

Foto: youtube/Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой

 

Vznikne nám jednotná hmota.

 

Foto: youtube/Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой

 

Múka zmes zahustí.

Ak múku nemáte, použite zemiakový škrob.

 

Foto: youtube/Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой

 

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a potrieme olejom.

Zo zmesi (zmes by nemala príliš hustá) pomocou lyžice dávkujeme kopčeky na plech.

 

Foto: youtube/Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой

 

Posypeme strúhankou.

 

Foto: youtube/Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой

 

Pečieme pri teplote 180-200 stupňov.

Čas pečenia je asi 15-20 minút.

 

Foto: youtube/Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay