Roztlačené zemiaky pečené so syrom, cesnakom a bylinkami

Netradičný postup s úžasne chutným výsledkom. Vyskúšajte tento recept na roztlačené pečené zemiaky. Tú chuť si jednoducho zamilujete!

Netradičný postup s úžasne chutným výsledkom. Vyskúšajte tento recept na roztlačené pečené zemiaky. Tú chuť si jednoducho zamilujete!

Potrebujeme:

4 väčšie zemiaky

1 lyžicu olivového oleja

1 strúčik cesnaku

1 lyžicu zelenej cibuľky nasekanej najemno

Hrsť tvrdého strúhaného syra (napr. Gouda)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu strúhaného parmezánu

Soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v slanej vode v šupke.

Cesnak pretlačíme a v miske zmiešame s olejom.

Uvarené zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom. Na plech preložíme zemiaky a čiastočne ich roztlačíme (roztláčadlom na zemiaky, prípadne iným kuchynským nástrojom).

Na roztlačené zemiaky navrstvíme cesnakovo-olivovú zmes a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Nakoniec posypeme oboma druhmi syra, cibuľkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 7-10 minút (aby sa syr roztopil a zemiaky boli na povrchu chrumkavé).

food139-001

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: myfridgefood