plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rožteky z kyslej smotany a bez kysnutia

Vynikajúce lekvárové rožteky, ktoré pripravíte bez kysnutia.

Sú veľmi chutné, chutné a vláčne vnútri.

Odporúčame všetkým skúsiť tento recept.

 

 

 

Potrebujem:

500 g múka hladká

250 g maslo

1 ks vajce

2 ks žĺtky

200 g kyslá smotana

cca 100 ml mlieko studené

20 g droždie

Plnka:

 

 

lekvár slivkový

perník na strúhanie

Okrem toho:

na potretie vajce

Na posypanie cukor práškový

Postup:

 

 

Do misy nasypeme múku, rozmrvíme droždie a nastrúhame studené maslo.

Rýchlo pridáme ostatné suroviny.

Mlieko pridáme postupne, podľa potreby (riaďte sa podľa konzistencie cesta).

 

 

Vypracujeme mäkké a pomerne lepivé cesto.

Dáme ho na silne pomúčenú dosku a vypracujeme šúlok.

Rozdelíme ho na šesť častí.

 

 

Každú rýchlo zmiesime do bochníka, tie postupne vyvaľkáme do kruhu.

Zvyšné bochníky som pri vaľkaní dávala do chladničky.

Kruh radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov.

 

 

Na každý trojuholník dáme trochu lekváru s trochou nastrúhaného perníku.

Každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme rohlík, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Každý rohlík potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Rohlíčky ihneď bez kysnutia dávame piecť na 200 C do hneda.

Po upečení ich pocukrujeme.

Rohlíčky sú veľmi chutné, s cestom sa mi veľmi dobre pracovalo, určite tento recept zaradím medzi svoje obľúbené pre ich rýchlu prípravu a výbornú chuť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes