plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rožteky robím metódou 1:1:1. Rýchle, chrumkavé a chutné, len z 3 prísad!

Rožky z troch prísad.

Doma pripravené croissanty sú skvelým nápadom, ak hľadáte niečo sladké ku káve alebo čaju, občerstvenie na dlhú prechádzku alebo pochúťku pre spolupracovníkov – jednoducho sa dajú zabaliť do škatule a vziať so sebou kamkoľvek.

 

 

Jedným z najjednoduchších na prípravu sú krehké croissanty z 3 ingrediencií.

Robíme ich podľa pravidla 1:1:1 , t.j. použijeme rovnaký pomer 3 ingrediencií.

Preto, ak potrebujete pripraviť väčšiu porciu dezertu, jednoducho zvýšte pomer všetkých produktov rovnako.

 

 

Krehké croissanty môžete trochu osladiť práškovým cukrom, ale ak ich plníte sladkou marmeládou, čokoládovým krémom alebo jemnými karamelovými cukríkmi, nie je potrebné pridávať cukor – ani na posypanie hotového pečiva .

Ingrediencie:

250 g pšeničnej hladkej múky

250 g masla 82%

 

 

250 g polotučného tvarohu v kocke

Ďalej:

akákoľvek plnka

1 vajce na potretie vrchnej časti

práškový cukor na posypanie

Postup:

Rozdrvte tvaroh v mixéri, maslo nakrájajte jemne nožom.

 

 

Do 1 misy dáme mletý tvaroh, múku a nasekané maslo.

Z 3 surovín vypracujte hladké cesto.

Hotové cesto môžete nechať vychladiť v chladničke asi 1 hodinu, ale nie je to potrebné.

 

 

Rozdeľte cesto na 4 časti.

Posypte pracovný pult múkou. Každú časť cesta rozvaľkajte na kruh a potom kruh nakrájajte na úzke trojuholníky.

Na základ každého trojuholníka dáme 1 lyžičku plnky:

napr. karamelové salko, karamelku, kocku čokolády alebo hustú marmeládu (neodporúčam pridávať džem z obchodu, pretože je príliš riedky a pri pečení môže z cesta rýchlo vytiecť).

 

 

Každý trojuholník s plnkou zrolujte, začnite zlepením plnky k základni trojuholníka.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Umiestnite rožky s dostatočným odstupom od seba na papier na pečenie.

 

 

Vrch rožkov môžete potrieť štetcom namočeným v rozšľahanom vajci.

Pečieme 24 minút pri 180 stupňoch Celzia (zahrievanie zhora nadol, konvekčný režim).

 

 

Po upečení môžete rožky posypať práškovým cukrom, ak máte radi veľmi sladké pečivo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes