plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rožteky jemné, ako prvý sneh – doslova sa roztápajú v ústach: Kúzlo je v tej bielej poleve, nič jemnejšie som v živote nejedla!

Toto cesto je výborné aj na koláče, koláčiky a záviny : je mäkké, drobivé a dokonca aj dieťa s ním dokáže ľahko pracovať. Je to krehké a naozaj vynikajúce, tieto rožteky nemajú chybu.

Toto cesto je výborné aj na koláče, koláčiky a záviny : je mäkké, drobivé a dokonca aj dieťa s ním dokáže ľahko pracovať. Je to krehké a naozaj vynikajúce, tieto rožteky nemajú chybu.

Potrebujeme:

200 g masla

2 šálky hladkej múky

2 vajcia

1/2 šálky kyslej smotany

1 lyžica citrónovej šťavy

3/4 – 1 šálka kr. cukor

Vanilkový cukor na chuť

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Vychladené maslo nastrúhame, pridáme múku, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a žĺtky. Cesto dáme na 1-2 hodiny do chladničky. Bielky si rozmiešame s cukrom a vanilkou. Cesto rozdelíme na 3 diely a každý rozvaľkáme na kruh, potrieme bielkovou polevou. Narežeme na trojuholníky a ušúľame do tvaru rožtekov. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pečieme pri teplote 180 stupňov, až kým nebude zlatisté. Vychladené rožteky môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes