Rozpučené zemiaky s bylinkami

Skvelá príloha, ktorý pokojne tromfne aj hlavné jedlo. Tieto zemiaky sa vynikajúco hodia k mäsku, alebo si na nich môžete pochutnávať len tak, napríklad ako na skvelom obede.

Skvelá príloha, ktorý pokojne tromfne aj hlavné jedlo. Tieto zemiaky sa vynikajúco hodia k mäsku, alebo si na nich môžete pochutnávať len tak, napríklad ako na skvelom obede.

Potrebujeme:

12 ks menších zemiakov

Olivový olej

Čerstvý tymián

Bylinky podľa chuti – pažítku, petržlenovú vňať…

Soľ

...

Čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode – približne 15-20 minút.

Uvarené zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme olivovým olejom. Na plech preložíme zemiaky a čiastočne ich roztlačíme (roztláčadlom na zemiaky, prípadne iným kuchynským nástrojom).

zemiaky 2

Roztlačené zemiaky pokvapkáme (alebo potrieme) olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a ďalšími bylinkami podľa chuti.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 7-10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: matklubben