Vynikajúci a hlavne rýchly krémový dezert bez pečenia.
Ak máte radi krémové dezerty s chuťou čokolády a jednoduchou prípravou, práve ste ho našli.
Tento skvelá recept sme našli na kanáli Cookrate – Cakes.
Potrebujeme:
dlhé piškóty – 350 g
mlieko – 200 ml
Na krém:
maslo – 100 g
múka – 120 g
mlieko – 1 l
cukor – 200 g
vanilková esencia – 10 ml
horká čokoláda – 160 g
Na vrch:
šľahačka – 200 ml
kakao – 20 g
Rozmer formy:
25 x 25 cm
Postup:
Pripravíme si všetky prísady.
Piškóty namáčame v mlieku a ukladáme na dno a po bokoch formy.
Na boky formy použijeme prepolené piškóty.
Pripravíme si krém:
V hrnci s hrubším dnom rozpustíme maslo.
Pridáme múku a dobre rozmiešame.
Keď sa obe hmoty spoja, pridáme mlieko.
Dobre rozmiešame.
Vmiešame aj vanilkovú arómu.
Nakoniec horkú čokoládu a všetko spolu povaríme.
Celá príprava krému trvá 15 minút, krém varíme na miernom plameni.
Teraz čokoládový krém nalejeme do formy.
Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Po vychladení už len posledná úprava predpodávaním:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha.
Nanesieme na vrch torty a uhladíme.
Na vrch ešte nasypeme kakao a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: