Rozplýva sa na jazyku: Voňavý jablkový závin z tvarohového cesta

Ak obľubujete jablkové dezerty, tento lahodný závin by ste rozhodne mali vyskúšať. Jabĺčka v spojení s voňavým tvarohovým cestom a hrozienkami, vytvárajú doslova nebeskú kombináciu chutí.

Ak obľubujete jablkové dezerty, tento lahodný závin by ste rozhodne mali vyskúšať. Jabĺčka v spojení s voňavým tvarohovým cestom a hrozienkami, vytvárajú úžasnú kombináciu. Chuť a vôňa tejto dobroty vás presvedčí, že nič lepšie si k šálke kávy ani nemôžete priať.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

200 g mäkkého tvarohu (nie z vaničky)

150 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

50-10 g hrozienok

...

Štipku soli

1 lyžiču citrónovej šťavy

2-3 ks jabĺk (ošúpaných a nakrájaných na drobné kocky)

2 lyžice hnedého cukru

1 žĺtok na potretie

Postup:

Na prípravu cesta spojíme múku s maslom, tvarohom, práškom do pečiva a štipkou soli. Vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme do chladničky odpočívať na 30 minút.

1-1

Medzitým si pripravíme náplň. Kúsky jabĺk zalejeme citrónovou šťavou a zmiešame s cukrom a hrozienkami. Podľa chuti môžeme pridať škoricu.

2-1

Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme na tenký plát. Na cesto navrstvíme náplň a cesto zavinieme. Potom záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom.

3-1

4-1

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov, kým povrch cesta nebude zlatistý (cca 30 minút).

5

Hotové záviny môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom