Keby ste vedeli, čo táto bylinka dokáže s boľavými kolenami, svalmi a migrénou všímali by ste si ju omnoho viac!

Rozmarín je jednou z najužitočnejších byliniek, ktoré vo svojich domácnostiach pestuje čím ďalej tým viac ľudí. Jeho vôňa uvoľňuje, lieči a povzbudzuje. V Stredomorí, odkiaľ táto bylinka pochádza, sa traduje, že rozmarín nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Okrem krásnej vône tamojší ľudia veria, že prináša do domov pokoj, lásku a dobrú náladu.

Rozmarín je jednou z najužitočnejších byliniek, ktoré vo svojich domácnostiach pestuje čím ďalej tým viac ľudí. Jeho vôňa uvoľňuje, lieči a povzbudzuje. V Stredomorí, odkiaľ táto bylinka pochádza, sa traduje, že rozmarín nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Okrem krásnej vône tamojší ľudia veria, že prináša do domov pokoj, lásku a dobrú náladu.

Rozmarín prekrvuje a zahrieva, hodí sa teda pre použitie pri bolestiach chrbta, reumatických bolestiach, podvrtnutie, natiahnutie alebo natiahnutie svalov a na rôzne pomliaždeniny. Masáž rozmarínovú masťou vykonávame pri bolesti svalov, alebo krčnej chrbtice. Nanášame na spánky pri migréne a bolesti hlavy. To však nie je všetko.

Zázračná masť z rozmarínu – veľká pomoc pri mnohých problémoch!

  • najlepšia na masáž boľavej chrbtice,
  • bolesti chrbtice a svalov z prievanu dokáže rýchlo zmierniť – prekrví a zahreje,
  • uľaví od bolesti svalov, kĺbov a kostí,
  • neoceniteľná pri reume a zápalových ochoreniach,
  • pri migréne si potrite a jemne masírujte spánky – dokáže rýchlo pomôcť,
  • na liečbu odrenín, modrín a drobných poranení či štípancov.

Ako si ju vyrobiť?

Potrebujeme:

cca 250 g čistej masti, vazelíny alebo kokosového oleja

nasekaný rozmarín (asi 2 hrste),

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Čistú nádobu na skaldovanie

Postup:

Sadlo zahrejeme (vazelínu skôr vo vodnom kúpeli, masť alebo olej môžeme priamo v hrnci), ale nevaríme. Do rozpusteného masťového základu nasypeme nadrobno nasekanú vňať rozmarínu. Necháme vychladnúť a asi do druhého dňa uležať. Potom opäť zohrejeme a precedíme cez čisté plátno, aby sme v masti nemali kúsky bylín. Ihneď plníme do téglika, kde nám masť stuhne. Uchovávame najlepšie v chladničke. Používame podľa potreby, je však dobré mať ju vždy poruke, uvidíte sami!