plny-hrniec_transparent_negativ.png

ROZLIATY jahodový koláč budete robiť aj každý deň, tak je rýchly a výborný: Jednoduchý a ľahký recept – cesto ako vatička!

Vynikajúci jahodový koláčik, ktorý voláme „rozliaty koláč“.

Je veľmi jednoduchý, šťavnatý a chutný.

 

 

U nás sa tento koláčik pečie celý rok.

Potrebujeme:

3 stredné vajcia

štipku soli

150 g kr. cukru

120 ml slnečnicového oleja

150 g vanilkového jogurtu

290 g hl múky

15 g prášku do pečiva

Ďalej:

Jahodový kompót alebo jahodový džem

Na posypanie:

Práškový cukor

Na vymastenie plechu:

Maslo

Múku

Postup:

Do misky rozbijeme 3 vajcia.

Vajcia rozšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny.

 

 

Pridáme olej a aj vanilkový jogurt.

Dôkladne vymiešame.

Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Pripravíme si formu, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. 

Do formy navrstvíme 1/2 cesta.

 

 

Na cesto navrstvíme kompótované jahody, alebo ostrovčeky jahodového džemu.

Prikryjeme druhou polovicou cesta a potom uhľadíme.

Zľahka premiešame cesto s jahodvou vrstvou.

 

 

Takto pripravený komáč vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.

 

 

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes