Vynikajúci jahodový koláčik, ktorý voláme „rozliaty koláč“.
Je veľmi jednoduchý, šťavnatý a chutný.
U nás sa tento koláčik pečie celý rok.
Potrebujeme:
3 stredné vajcia
štipku soli
150 g kr. cukru
120 ml slnečnicového oleja
150 g vanilkového jogurtu
290 g hl múky
15 g prášku do pečiva
Ďalej:
Jahodový kompót alebo jahodový džem
Na posypanie:
Práškový cukor
Na vymastenie plechu:
Maslo
Múku
Postup:
Do misky rozbijeme 3 vajcia.
Vajcia rozšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny.
Pridáme olej a aj vanilkový jogurt.
Dôkladne vymiešame.
Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Pripravíme si formu, ktorú vymastíme a vysypeme múkou.
Do formy navrstvíme 1/2 cesta.
Na cesto navrstvíme kompótované jahody, alebo ostrovčeky jahodového džemu.
Prikryjeme druhou polovicou cesta a potom uhľadíme.
Zľahka premiešame cesto s jahodvou vrstvou.
Takto pripravený komáč vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: