Obyčajná minerálka a 90 ml oleja: Jemné a krehučké rožky s džemom za 5 minút, bez vajec a mlieka!

Rožteky z minerálky sú ideálne ako doplnok k poobedňajšej kávičke. Cesto sa pripravuje bez vajec, masla a iných mliečnych výrobkov.

Rožteky z minerálky podľa receptu z youtube sú ideálne ako doplnok k poobedňajšej kávičke. Cesto sa pripravuje bez vajec, masla a iných mliečnych výrobkov.

Plnka by mala byť hustá, aby počas pečenia nevytiekla z cesta.

Potrebujeme:

sýtená minerálna voda – 100 ml

olej – 90 ml

múka hladká – 280 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

cukor – 1 polievková lyžica

prášok do pečiva – 1/2 lyžičky

štipka soli

maslo

Postup:

V miske zmiešame múku s cukrom, práškom do pečiva a soľou.

Zamiešajte metličkou.

Zalejeme minerálkou, trochu premiešame. Pridajte olej, vypracujte vláčne cesto. Ak sa cesto lepí na ruky, musíte pridať viac múky.

Ak sa vám naopak cesto zdá príliš husté, nalejte viac vody. Cesto nechajte odstáť 5-10 minút pri izbovej teplote (voliteľné).

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na tenkú okrúhlu placku. Hrúbka plátu 1-2 mm.

Cesto je eleastické, netrhá sa, takže sa dá tvarovať veľmi ľahko.

Ďalej nakrájame na šestnásť trojuholníkov.

Na široký okraj každého kúska cesta dajte lekvár, stočte do rožteka. Preložte na plech, dajte do rúry na 10-15 minút.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod: