Hrnčekové JEMNÉ rožky z bieleho jogurtu (upečené za 20 minút): Najlepšie pečivo pod slnkom, do pekárne už vôbec nechodím!

Domáce vynikajúce pečivo podľa jednoduchého a rýchleho receptu si určite zamilujete.

Tieto rožteky sú fantasticky chutné a viete ich jednoducho pripraviť kedykoľvek dostanete chuť.

 

 

Skúste a dajte nám vedieť, ako vám domáce rožky chutili. :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 g sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 pohár (100 ml) teplého mlieka

1 pohár (100 ml) teplej vody

1 pohár (100 ml) oleja

3 PL bieleho jogurtu

1 vajce

500 g hladkej múky (múku pridávame podľa potreby + múka na pomúčenie dosky pri vaľkaní cesta)

1 PL soli

Postup:

Do väčšej misy si nasypeme droždie, pridáme lyžicu cukru, nalejeme teplé mlieko, vodu.

Dobre premiešame metličkou.

Necháme pár minút aktivovať kvások.

Potom nalejeme olej, pridáme biely jogurt, vajíčko a opäť dobre premiešame.

Nasypeme múku so soľou a vymiesime hladké cesto – bude to trvať asi 5 minút.

Necháme kysnúť asi 90 minút.

 

 

Pracovnú dosku si potrieme olejom.

Preložíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme 10 – 12 rovnomerných guliek.

Každú guľku potom vyvaľkáme na ovál.

Na pomúčenej doske stočíme do rolky.

 

 

Rolky môžeme zľahka zahnúť, aby nám vznikol pekný tvar rožteka.

 

 

Rožky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Necháme podkysnúť asi 30 minút pod bavlnenou utierkou.

 

 

Potom ich potrieme studenou vodou.

Pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. 

 

 

Upečené rožky potrieme maslom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn