Voňavé a JEMNÉ rožky s kakaovou náplňou (upečené za 20 minút): Najlepšie pečivo pod slnkom, rozvoniava celá kuchyňa!

Vynikajúci recept na domáce kakaové rožky.

Sú voňavé a veľmi chutné.

 

 

Podľa tohoto receptu sa vám zaručene vydaria.

Potrebujeme:

Cesto:

...

300 g múka pšeničná hladká

50 g tuk na pečenie

1,5 PL cukor kryštál

štipka soľ

10 g droždie

1 ks vajce

100 ml mlieko

na potretie vajce

Plnka:

 

 

50 g kakao

100 g cukor kryštál

1 balenie cukor vanilkový

50 g strúhanka

100 ml mlieko

Postup:

 

 

Do misky dáme droždie s vlažným mliekom.

Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút.

Pridáme cukor, margarín, soľ a múku.

 

 

Vypracujeme stredne husté až tuhé cesto, ktoré necháme 20 minút oddychovať na lopári.

Potom rozvaľkáme asi na 35–40 cm priemer na 3 mm hrúbku, a natrieme plnkou až po okraj.

Plnka:

 

 

Kakao, cukor, vanilkový cukor a strúhanku rozmiešame s mliekom na hustotu, aby sa dalo natrieť na cesto (2 mm).

Krájacím kolieskom rozvaľkané cesto nakrájame na osem častí v trojuholníkovom tvare.

Tie od kraja stáčame dovnútra, až vznikne rožok.

 

 

Rožky kladieme na vymastený pekáč, necháme ich asi 30 minút vykysnúť.

Potrieme vajíčkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 – 220 stupňov do hneda.

 

 

Doba pečenia je približne 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels