Vynikajúci recept na domáce kakaové rožky.
Sú voňavé a veľmi chutné.
Podľa tohoto receptu sa vám zaručene vydaria.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g múka pšeničná hladká
50 g tuk na pečenie
1,5 PL cukor kryštál
štipka soľ
10 g droždie
1 ks vajce
100 ml mlieko
na potretie vajce
Plnka:
50 g kakao
100 g cukor kryštál
1 balenie cukor vanilkový
50 g strúhanka
100 ml mlieko
Postup:
Do misky dáme droždie s vlažným mliekom.
Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút.
Pridáme cukor, margarín, soľ a múku.
Vypracujeme stredne husté až tuhé cesto, ktoré necháme 20 minút oddychovať na lopári.
Potom rozvaľkáme asi na 35–40 cm priemer na 3 mm hrúbku, a natrieme plnkou až po okraj.
Plnka:
Kakao, cukor, vanilkový cukor a strúhanku rozmiešame s mliekom na hustotu, aby sa dalo natrieť na cesto (2 mm).
Krájacím kolieskom rozvaľkané cesto nakrájame na osem častí v trojuholníkovom tvare.
Tie od kraja stáčame dovnútra, až vznikne rožok.
Rožky kladieme na vymastený pekáč, necháme ich asi 30 minút vykysnúť.
Potrieme vajíčkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 – 220 stupňov do hneda.
Doba pečenia je približne 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)