Jednoduché rožky BEZ MLIEKA a VAJEC: Hotové raz-dva, voňajú po celom dome a chutia ako čerstvé aj na druhý deň

Vôňa domáceho pečiva je neodolateľná. Rozvoňajte aj vy celý svoj byt domácim pečivom.

Recept je bez vajíčka a bez mlieka. Musím povedať, že sú fakt vynikajúce.

Doma všetkým veľmi chutili. A pri pečení to voňalo naozaj tak, ako keby som doma mala profesionálnu pekáreň.

 

 

...

Potrebujeme:

1 kg hladká múka

500 ml voda

50 g čerstvé droždie

3 lyžice kryštálový cukor

1 lyžica soľ

100 ml olej

250 g maslo

Postup:

200 ml vody ohrejeme, pridáme lyžicu cukru a droždi

Necháme vzísť kvások.

Múku preosejeme do veľkej misky, pridáme cukor, soľ, olej, vodu, kvások.

 

 

Spracujeme hladké, nelepivé cesto, s ktorým hneď pracujeme.

Z cesta oddeľujeme guličky (tak veľké, aké chceme mať rožky).

Rozvaľkáme ich na placku a tú zrolujeme do rohlíčka.

Ukladáme ich na maslom vymastený plech.

Zakryjeme  utierkou.

 

 

Necháme kysnúť 2 hodiny na teplom mieste.

Rúru predhrejte na 220 stupňov a vložíme pekáč s rožkami.

Pečieme dozlatista.

Po upečení ich hneď potrieme maslom a necháme vychladnúť.

 

Rožky sú vynikajúce aj samé o sebe, alebo k polievke, alebo s dobru šunkou či salámou.

Aj na druhý deň ostávajú mäkké.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn