Rožky bez kysnutia – 20 minút v rúre a sú hotové!

Výborné domáce rožky, ktoré viete rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Sú fantasticky chutné a také rýchle, že vám už ani nenapadne kupovať ich v obchode!

 

 

Potrebujeme:

350 g múka hladká

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 ml mlieko

21 g droždie

30 g maslo

1 čl cukor

1 čl soľ

1 – 2 PL mlieko na potretie

soľ morská hrubozrnná

semienka ľanové

Postup:

Najprv si pripravíme kvások z polovičky kocky droždia, 1 čl cukru a 1 čl múky.

Prilejeme aj trochu vlažného mlieka (zvyšok pôjde do cesta).

Droždie s múkou a cukrom premiešame.

 

 

Misku položíme na teplý radiátor.

Vykysnutý kvások pridáme do preosiatej múky s 1 čl soli.

Ja som namiesto masla dala moju domácu bravčovú masť – 30 gramov.

Vypracujeme jednotné cesto.

Hneď po vymiesení cesto preložíme na podložku.

Na pomúčenej podložke cesto rozdelíme na jednotlivé diely.

Z každého dielu vyformujeme guľku.

Každý kúsok cesta vyvaľkáme čo najtenšie do trojuholníka.

Cesto zrolujeme do rožka.

Ostala mi aj maličká časť cesta na jeden mini rožtek.

Rožky som ukladala na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na plechu som ich natrela mliekom, posypala hrubozrnnou morskou soľou a ľanovými semienkami.

Rúru som vyhriala na 200 stupňov.

Do rúry som vložila nerezovú misku s vodou, kvôli pare.

Takto pečieme 20 minút.

Rožky sú fantasticky chutné – chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri.

Nabudúce určite robím z dvojitej dávky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn