plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce rožky ako z pekárne: Pečú sa len 10 minút a lepšie domáce pečivo ste ešte nejedli!

Výborné rožky ako z profesionálnej pekárne - poctivé, chrumkavé aj na druhý deň a z vláčneho cesta.

Výborné rožky podľa youtube ako z profesionálnej pekárne – poctivé, chrumkavé aj na druhý deň a z vláčneho cesta.

 

Foto: youtube/Moja mala kuhinja

 

Recept je špeciálny tým, že je veľmi jednoduchý, rýchly a pečivo je skutočne výborné.

Rožte nám doma tak chutia, že ich jeme aj úplne samé, netreba žiadnu oblohu.

Dokonca, toto cesto používam aj na pečenie žemiel.

 

 

Potrebujeme:

1 kg múka hladká

6 dcl mlieko

2,5 dcl olej

80 g čerstvé droždie

25 g soľ

1 KL cukor

Na potretie:

1 ks žĺtok

Postup:

 

 

Zo surovín klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto.

Najskôr kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.

Potom pridáme ostatné suroviny.

 

 

Vymiesime hladké, vláčne cesto.

Cesto dáme vykysnúť na teplé miesto.

 

Foto: youtube/Moja mala kuhinja

 

Z vykysnutého cesta správime 27 malých loptičiek.

Tie necháme ešte chvíľu pod utierkou podkysnúť.

 

Foto: youtube/Moja mala kuhinja

 

Keď sú loptičky vykysnuté, každú rozvaľkáme na dĺžku asi 20 cm.

 

Foto: youtube/Moja mala kuhinja

 

Každú loptičku rozvaľkáme a následne zrolujeme do tvaru rožteka.

 

Foto: youtube/Moja mala kuhinja

 

Preložíme na pelch vystlaným papierom na pečenie.

Prikryjeme a necháme ešte 10 minút podkysnúť.

Potrieme vyšľahaným žĺtkom.

Vo vyhriatej rúre na 220 stupňov pečieme 10 minút.

 

Foto: youtube/Moja mala kuhinja

 

Rožteky sú fantasticky chutné a dlho vydržia čerstvé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: youtube
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes