Fantastický recept na rožkovú knedľu, ktorú možno poznáte pod názvom karlovarská knedľa. A recept nie je hocijaký, ide o recept šéfkuchára Romana Vaňka. Určite skúste.
Potrebujeme:
20 rožkov
5 vajec
500 ml mlieka
100 g masla
Soľ, čierne mleté korenie
Petržlenová vňať
Postup:
Rožky nakrájame na kocky – nepoužívame čerstvé ale včerajšie rožky.
Osolíme a okoreníme ich, pokropíme ich a necháme nasiaknuť.
Žĺtky zmiešame s rozpusteným maslom.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
K rožkom pridáme rozpustené maslo, nasekanú petržlenovú vňať a sneh z bielkov.
Všetko spolu vymiešame do vláčnej hmoty.
Pripravíme si potravinovú fóliu – prípadne mokrú utierku a navrstvíme hmotu.
Zabalíme tak, aby hmota bola pevná. Konce zaviažame.
Varíme v osolenej vode asi 25 minút, potom vybalíme, necháme chvíľu stáť a následne nakrájame na plátky.
Podávame ako výbornú prílohu,
Prajeme vám dobrú chuť! :-)