Hrnčeková knedla zo starších rožkov podľa Romana Vaňka: Výborná a hotová hneď – kysnuté už nerobím!

Fantastický recept na rožkovú knedľu, ktorú možno poznáte pod názvom karlovarská knedľa. A recept nie je hocijaký, ide o recept šéfkuchára Romana Vaňka. Určite skúste.

Potrebujeme:

20 rožkov

5 vajec

500 ml mlieka

100 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, čierne mleté korenie

Petržlenová vňať

Postup:

Rožky nakrájame na kocky – nepoužívame čerstvé ale včerajšie rožky.

Osolíme a okoreníme ich, pokropíme ich a necháme nasiaknuť.

Žĺtky zmiešame s rozpusteným maslom.

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

K rožkom pridáme rozpustené maslo, nasekanú petržlenovú vňať a sneh z bielkov.

Všetko spolu vymiešame do vláčnej hmoty.

Pripravíme si potravinovú fóliu – prípadne mokrú utierku a navrstvíme hmotu.

Zabalíme tak, aby hmota bola pevná. Konce zaviažame.

Varíme v osolenej vode asi 25 minút, potom vybalíme, necháme chvíľu stáť a následne nakrájame na plátky.

Podávame ako výbornú prílohu,

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay