plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rolované BRAVČOVÉ karé s ohromne chutnou plnkou: Na Fašiangy ho robím každý rok, nepoznám lepší RECEPT!

Recept na rolované mäso, ktoré si v momente zailujete.

 

 

Recept naň som už rozdala celej rodine.

Potrebujeme:

1,5 kg karé bez kosti

Soľ

Korenie podľa chuti

1 kg mletého mäsa

3-4 rožky

Mlieko na namáčanie rožkov

2 surové vajcia

3 vajcia uvarené natvrdo

1 strúčik cesnaku

1 cibuľu

Omáčka:

1/2 masla

2-3 lyžice múky

Mlieko

2-3 lyžice kyslej smotany

100 g strúhaný syr + mlieko

Korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Karé nakrájame na rovnako veľké plátky.

Prikryjeme potravinovou fóliou a dobre naklepeme, nakoniec osolíme z oboch strán a odložíme.

 

 

Plnka:

Rožky namočíme do mlieka alebo vody.

Dobre vyžmýkame a pridáme k mletému mäsu.

 

 

Pridáme aj dve vajcia, nakrájané a uvarené vajcia natvrdo, strúčik pretlačeného cesnaku, soľ a korenie.

Dobre premiešame.

Cibuľu nakrájame nadrobno.

 

 

Osmažíme na oleji a pridáme k mletému mäsu.

Na karé navrstvíme plnku a zavineme.

Uložíme vedľa seba do väčšieho vymasteného pekáča.

 

 

Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 170 stupňov aspoň 2-2,5 hodiny.

Medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku.

Do panvice dáme polovicu masla a rozpustíme.

 

 

Pridáme 2-3 lyžice múky, dobre rozmiešame.

Pridáme aj  také množstvo mlieka, aby bola omáčka bez hrudiek.

 

 

Ďalej pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a cca. 10 dkg strúhaného syra, ktorý rozpustíme spolu s trochou mlieka.

Všetko dobre premiešame, aby sme získali hmotu jemnej konzistencie.

Keď je mäso mäkké, odstránime alobal.

 

 

Mäso potrieme omáčkou a vložíme späť do rúry piecť aspoň na pol hodiny.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes