Vynikajúci recept z mletého mäsa a syrovej náplne.
Ak chcete namiesto klasických fašírok vyskúšať niečo nové, tento recept si určite zamilujete.
Potrebujeme:
500 g mleté mäso
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
150 g strúhaný syr
1 ks vajce
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
podľa potreby olej
Cestíčko:
250 ml mlieko
2 ks vajce
10 lyžíc hladká múka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Voliteľné:
Špenát
Zelená cibuľka
Kyslá uhorka
Postup:
Mleté mäso zmiešame s na drobno nakrájanou cibuľou.
Pridáme aj prelisovaný cesnak, vajíčko, soľ a čierne korenie.
Na pracovnú dosku rozprestrieme potravinársku fóliu.
Rozložíme na ňu mleté mäso.
Navrstvíme nastrúhaný syr a môžeme posypať špenátom, petržlenovou vňaťou, alebo nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou.
Vynikajúca je aj alternatíva s nastrúhanou kyslou uhorkou.
Pomocou fólie zrolujeme.
Stočenú roládu odložíme do mrazničky, aby sa nám fašírky lepšie krájali.
Kým roláda tuhne v mrazničke, pripravíme si cestíčko – vymiešame všetky potrebné suroviny do hladkej hmoty.
Roládu vyberieme z mrazničky (ja som ju nechala tuhnúť asi 2 hodiny).
Nakrájame na centimetrové plátky.
Plátky máčame v cestíčku.
Na panvici rozpálime smažíme na rozpálenom oleji dozlata.
Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)