Rolovaná FAŠÍRKA plnená syrom: Zabudnite na klasické fašírky, túto delikatesu si zamiluje celá rodina!

Vynikajúci recept z mletého mäsa a syrovej náplne.

Ak chcete namiesto klasických fašírok vyskúšať niečo nové, tento recept si určite zamilujete.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g mleté mäso

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

150 g strúhaný syr

1 ks vajce

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie

podľa potreby olej

Cestíčko:

250 ml mlieko

2 ks vajce

10 lyžíc hladká múka

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie

Voliteľné:

Špenát

Zelená cibuľka

Kyslá uhorka

Postup:

Mleté mäso zmiešame s na drobno nakrájanou cibuľou.

 

Pridáme aj prelisovaný cesnak, vajíčko, soľ a čierne korenie.

Na pracovnú dosku rozprestrieme potravinársku fóliu.

Rozložíme na ňu mleté mäso.

Navrstvíme nastrúhaný syr a môžeme posypať špenátom, petržlenovou vňaťou, alebo nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou.

Vynikajúca je aj alternatíva s nastrúhanou kyslou uhorkou.

 

 

Pomocou fólie zrolujeme.

Stočenú roládu odložíme do mrazničky, aby sa nám fašírky lepšie krájali.

Kým roláda tuhne v mrazničke, pripravíme si cestíčko – vymiešame všetky potrebné suroviny do hladkej hmoty.

Roládu vyberieme z mrazničky (ja som ju nechala tuhnúť asi 2 hodiny).

Nakrájame na centimetrové plátky.

Plátky máčame v cestíčku.

Na panvici rozpálime smažíme na rozpálenom oleji dozlata.

 

 

Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn