plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické rolky z mletého mäsa zabalené v slaninke – EXTRA ŠŤAVNATÉ: Super recept, ktorý ulahodí aj náročným jedákom!

Neváhajte, čo dnes na obed a pripravte si tieto vynikajúce rolky z mletého mäsa obalené v slaninke podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

300 g mletého mäsa

40 g rožkov alebo toastového chleba

100 ml mlieka

70 g cibule

koriandrovú vňať

1 strúčik cesnaku

petržlenovú vňať

2 vajcia

200 g slaniny (plátky)

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajíčka a vymiešame. V samostatnej mise si zalejeme natrhané pečivo mliekom, necháme nasiaknuť a roztlačíme na cestovú hmotu, ktorú pridáme k mletému mäsu. 

Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú, aj koriandrovú vňať, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

Z mäsovej hmoty si vytvarujeme rukami valčeky a zabalíme do plátkov slaninky. 

Rolky ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

BONUS

V priloženom videu nájdete aj bonusový recept na zemiaky plnené mletým mäsom v paradajkovej omáčke. Ďalší skvelý tip na chutný a jednoduchý obed…

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

červenú mletú papriku

soľ, korenie podľa chuti

1 strúčik cesnaku

zemiaky

1 vajce

paradajkový pretlak

múku

olej

Postup:

Mleté mäso si zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, pridáme červenú mletú papriku, soľ, koreniny podľa chuti, prelisovaný cesnak a dobre premiešame. 

Zemiaky si ošúpeme, nakrojíme hlbším rezom a naplníme mäsovou zmesou. Potom si vymiešame vajce s trochou paradajkového pretlaku, v tejto zmesi obalíme každý plnený zemiak a následne ešte obalíme múkou.

Opekáme na panvici s rozohriatym olejom zo všetkých strán, nakoniec zalejeme paradajkovým pretlakom dochuteným soľou a korením. 

Dusíme do mäkka.

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes